Promocija firme “Urbani krovovi i zelenilo” d.o.o.

Velika zainteresovanost je vladala u Vijećnici Banskog dvora u Banja Luci u četvrtak uveče. 

 

Prvoj zvaničnoj promociji društvenog biznisa “Urbani krovovi i zelenilo” d.o.o. prisustvovao je veliki broj Banjalučana. Pored predstavljanja preduzeća, predavači su se osvrnuli i na temu “Savremeni koncept življenja u urbanim sredinama”. Svjedoci smo da se klimatski faktori svakodnevno mijenjaju, urbana toplotna ostrva dolaze do svoga maksimuma, a zelenilo nestaje pod betonskim pločnicima i neboderima.

 

 Iz firme “Urbani krovovi i zelenilo” d.o.o. istakli su da im je cilj:

– povećati broj zelenih površina,

– smanjiti uticaj toplotnog ostrva u urbanim sredinama, 

– smanjiti zagađenost vazduha te 

– izgubljenu zelenu površinu gradnjom objekata nadomjestiti na tim objektima. 

 

Promociji firme prisustvovalo je mnogo uvaženih profesora i dekana Univerziteta u Banja Luci, kao i predstavnika domaćih i stranih firmi sa sjedištem u Bosni i Hercegovini. Velika zainteresovanost bila je u vezi sistema Zelenih zidova, principa samoodrživosti i postojanosti kao i prednosti koje oni pružaju. Nisu izostala ni pitanja za Zelene krovove (krovne bašte), a publika je imala priliku da vidi materijale od koji se sastoji podkostrukcija Zelenog krova.

 

Predavanje su držali predstavnici firme “ZinCo” GmbH (Nurtingen), gospodin Kosta Bolbođevski, te predstavnik firme “Gras Garden” d.o.o. (Beograd), gospodin Dragan Carević. Promociju i predavanje je otvorio direktor firme “Urbani krovovi i zelenilo” d.o.o. (Banja Luka), Rajko Kecman.

 

Da će ovakvih dešavanja na temu o Zelenim krovovima i Zelenim zidovima još biti, potvrđuje i to da će se sljedeće promocije i predavanja održati i u drugim gradovima Bosne i Hercegovine (Sarajevo, Bijeljina, Tuzla, Zenica, Mostar, Trebinje…)