Konstrukcija sistema „Sedumski Tepih“

Sedumski tepih je standardni sistem izgradnje za ekstenzivne Zelene krovove. To je plitak i lak sistem Zelenog krova sa privlačnim „povratak prirodi“ izgledom koji iziskuje neznatno održavanje. Floradrain FD 25 – E je odgovarajući drenažni i vodo – akumulacioni element za ovaj tip sistema. Posjeduje neophodnu otpornost na pritisak, malu visinu, masu i može se hodati po njemu.

Oprobane vrste seduma, u kombinaciji sa prilagođenim supstratom i tipom sistema garantuju trajno održiv Zeleni krov. Glavni period cvjetanja je rano ljeto sa dominantim žutim, crvenim i bijelim cvjetovima. Tokom godine sedumskim tepihom preovlađuju razne nijanse zelene boje. Crvene nijanse javljaju se naročito u jesen što predstavlja prijatnu promjenu u izgledu ovog zelenog krova.

Reznice seduma se proizvode tako što se sijeku vrhovi grančica odabranih tipova seduma. Ovo je moguće samo u periodu kada biljka ne cvjeta (proljeće ili jesen), pošto cvjetni izbojci ne mogu lako da puste korijenje. Sjetvom reznica seduma, dobar pokrivač tla dobija se za oko 2 – 3 godine. Brža pokrivnost tla postiže se sadnjom već oformljenih biljaka.

Navodnjavanje obavezno treba planirati, čak i ako je potrebno samo u vrijeme suše.

Sedumski tepih